0
Your Cart

Unik teatergrupp fick årets stipendium

Unik teatergrupp fick årets stipendium

Larssons & ADA:s teater från Göteborg tilldelades årets Lasse Dahlquist Stipendium vid Sällskapets årliga Höstsoaré på Hotell Kusten den 28 oktober.

Det blev en särkilt festlig kväll eftersom Lasse Dahlquist Sällskapet samtidigt firade sitt 25-års jubileum. Festkvällen bjöd de 100-talet gästerna/medlemmarna en god middag och stor musikalisk variation i visans tecken och Lasse Dahlquists anda. På scenen framträdde Twisted Mountain, bluegrass med fyra stämmor i skön harmoni, TrioLer, fyra unga musikanter med egna djärva tolkningar av den svenska visan, Dubbelkvartetten Kvitter med sina stämmor lyfte musiken till skön konst. Och så Larssons&ADA som på ett unikt och framgångsrikt sätt levererar en fantastisk musikalisk upplevelse.

Larssons&ADA:s teater är en liten ensamble som har sin lilla teater på Konstepedmien i Göteborg. Teatern rymmer ca 40 publikplatser. Så det är i verkligheten en intim teater, där publiken ofta blir till en del av föreställningen. Teatergruppen som består av Fia Adler Sandblad, Jonas Franke-Blom och Sören Larsson (producent), har under de senaste åren framfört en hel föreställning på tema Lasse Dahlquist och till en månghövdad, entusiastisk publik.

Juryns motivering att tilldela Larssons&ADA:s teater Lasse DahlquistStipendiet 2012:

”Larssons&ADA:s teater tolkar Lasse Dahlquists visor på ett unikt sätt. Med en mycket personlig gestaltning, genom solosång och cellomusik lyfter man fram både text och ton och gör visans berättelse tydlig.
Gammalt och nytt blandas till en spännande upplevelse.
Larssons&ADA:s teater arbetar även med egna texter och kompositioner.”