0
Your Cart

En strålande skärgårdstur när Lasse Berghagen tilldelades LD-stipendiet 2011 på Brännö Brygga

En strålande skärgårdstur när Lasse Berghagen tilldelades LD-stipendiet 2011 på Brännö Brygga

Det blev i alla avseenden en festlig dag när Sällskapet vid en ceremoni måndagen den 24 oktober på Brännö Brygga tilldelade Lasse Berghagen 2011 års Lasse Dahlquist Stipendium.

Under båtturen från Lilla Bommen genom hamnen och skärgården med m/s Lasse Dahlquist ut till Brännö Husvik, bjöd styrelsen på en uppskattad skaldjursbuffé. Vädret var strålande och Lasse Dahlquists skärgårdsmiljöer gjorde stort intryck på stipendiaten och hans medförljande vänner.

Väl på Brännö mötte Brännöpojkarna med en spontan musikalisk hyllning på Brännö Brygga. Sällskapets ordförande Agneta Jörgensen och Stipendiekommittens ordförande Alice Rörberg överräckte med tal och motivering stipendiet på 10000 kronor, diplom och plakett, visböcker och CD-skivor.Många Brännöbor hade hört om evenemanget och gav stipendiaten sin spontana uppskattning. Och stipendiaten Lasse Berghagen klädde sin tacksamhet för stipen diet med en härlig, egen liten visa och sommaren.

Efter ceremonin på Bryggan blev det en vandring upp över ön med besök på Lange-gården och Brännö Värdshus. På Brännö Brygga uppvaktades Lasse Berghagen av tidigare stipendiaterna Håkan Hellström och Bernt Andersson liksom av sin gode vän Magnus Härenstam samt av Sällskapets styrelse och Stipendiekommitté.