0
Your Cart

Anders Eldeman och Brännöpojkarna – stipendiater 2007

eldemanbrannopojkarna

”Med stor kunskap och ett begåvat framförande har Anders Eldeman lyckats skapa en musikalisk nyfikenhet över generationer”

”Brännöpojkarna har med musikalisk skicklighet och engagemang under många år förvaltat den svenska vistraditionen.” 

Anders Eldeman

Anders Eldeman har genom publiksuccéer som Melodikrysset och Da Capo i Sveriges Radio öppnat den svenska musikskatten för en miljonpublik. Med stor kunskap och ett begåvat framförande har Andes Eldeman lyckats skapa en musikalisk nyfikenhet över generationer. Inte minst har radioprogrammen genom åren väckt ett ökat intresse för just Lasse Dahlquists stora musikproduktion hos den breda allmänheten.

Brännöpojkarna

Musikgruppen Brännöpojkarna som tilldelas Lasse Dahlquist Stipendiet 2007 har med musikalisk skicklighet och engagemang under många år förvaltat den svenska vistraditionen. Deras musikaliska variationer, egna kompositioner och engagerande tolkningar av Lasse Dahlquists musik har öppnat skärgårdens speciella vistradition för den stora publiken. Inte minst på Brännö Brygga har tusentals besökare fått möjlighet att uppleva Lasse Dahlquists speciella vismiljöer tack vare Brännöpojkarna.